Sommaren är här

Som vanligt är det med stor förväntan vi möter den svenska sommaren, löften om sol och värme ger oss hopp. I samband med sommaren finns det tid för ledighet, semester, gemenkap och vila. Efter den långa vintern med kyla och mörker samt pandemins restriktioner blir mötet med varandra oerhört viktigt. Så min första tanke är att ta vara på relationerna, maten, grillen, kaffebjudningen, det känns mer angeläget än någonsin. Odla detta under sommaren, stärk banden med dina närmaste, umgås med varandra.

Jesus ger oss en lärdom från naturen i Matt 6:24-34. Det handlar om att naturens skönhet och liv är en gåva från Gud, att han sköter om och ger den förutsättningar för själva livet. Vi människor skapar ibland bekymmer för det timliga, vardagens behov. Ibland så mycket att det upptar hela vårt intresse och engagemang. I sökandet efter det perfekta livet kan man glömma bort Gud och vad som egentligen är viktigt.

Därför ger Jesus oss rådet om livets riktning, att söka Guds rike och hans rättfärdighet först. I det sökandet finns en vila, för Guds omsorg är där för våra liv. Bekymren vi gör oss lägger inte till något, inte ens en aln till vår livlängd. Livets djupaste mening är inte den yttre jakten för det bekväma livet, utan snarare vila i det inre livet med Gud. Att få tjäna honom är större än allt annat, mer välsignande är allt annat.

Så jag ber och hoppas att du får en god sommar, och vi ses till gudstjänst och gemenskap i församlingen framöver.