NULÄGET I PINGST LULEÅ

Här kommer en lägesrapport från Pingst Luleå, och om hur vi hanterar situationen för närvarande.

Först av allt behövs ord av hopp och tröst, att Gud är med oss även i de svåra tiderna. Vi är inte ensamma och utelämnade. Det ger oss kraft att vara kyrka fast kanske på ett annat sätt. Därför kan mailet, telefonsamtalet till någon vara oerhört viktigt, att visa att vi bryr oss om varandra. Församlingen kan vara med och skapa lugn i hela vårt samhälle.

Vi har nu stängt en del av våra aktiviteter, men fortsätter bl.a med gudstjänsterna i våra språkgrupper och på söndagarna. Bönemötet är också angeläget att bevara, och kan du inte komma så bed hemma. Vi tror att Gud hjälper och svara på bön. Lördagens konsert med tårtkalas är inställt, men vi ser fram emot en söndag med dop och välkomnade av nya medlemmar. Det kan bli en fantastisk dag i Guds hus.

Är du 70+, känner du dig lite sjuk så stanna hemma. Vi andra sköter vår handhygien, vi handhälsar inte och kyrkan är noggrant städad.

Nu på söndag kommer vi pröva på att direktsända vår gudstjänst här på facebook, så att du kan följa gudstjänsten. Vi vill sedan höra hur det fungerade så vi kan utveckla och göra bättre.

Guds välsigne dig!