NU STARTAR VI UPP IGEN!

Nu startar vi upp igen!

Efter en sommar med tid för vila och semestrar tänker vi nu komma igång med verksamhet i vår församling. Det är både med längtan och frågor som höstterminen närmar sig, för vi vill mötas i vår församling men under vilka förutsättningar kan det ske? Det har ju inte varit några offentliga gudstjänster sedan påsk här i Pingst Luleå och det känns som en alldeles för lång tid. Jag har mött en hel del människor som frågor och väntar, när......?

En församling är ju en gemenskap och då behöver man ha kontakt med varandra, ses, samtala, fira gudstjänst. Även om vi har byggt ut våra möjligheter att sända via nätet så kan det aldrig ersätta den vanliga mänskliga kontakten. Mötet med varandra är omistligt och glädjen är stor när man råkar träffas någonstans.

Folkhälsomyndigheten fortsätter att hålla på regeln med max 50 personer i samlingar och då anpassar vi oss till det. Sedan finns det tydliga rekommendationer om hur man förhåller sig med distans m.m. Med det som grund kommer vi att öppna upp så att våra gudstjänster blir offentliga från och med den 23/8. När 50 personer har kommit så stänger vi dörrarna och hänvisar till nästa söndag. Vi sitter utspritt 25 i kyrkan och 25 på läktaren, och vi hoppar över kyrkfikat. Blir det stort tryck på våra gudstjänster kan vi göra 2 stycken varje söndag.

Redan onsdag 12/8 19.00 öppnas det för bönekväll i Gårdshuset.  Det är verkligen angeläget att vi fortsätter att be tillsammans, för att höra vad Gud vill säga till oss, och för att ropa om hjälp till alla böneämnen.

Med detta så önskar jag dig mycket av Guds välsignelse!
David Sundström